top of page

Matlagning som andlig meditation

För Istvan innebär matlagning att tjäna Krishna under andlig meditation. Han lagar mat enligt gamla traditionella indiska tempelrecept för att tillfredsställa Krishna.

 

Även när han handlar och tillagar maten mediterar han över vad Herren tycker mest om. Innan Istvan och Arundati börjar tillreda maten har Istvan och jag en andlig morgonritual med meditation och sång eftersom det är mycket viktigt i vilket sinnestillstånd, medvetande och i vilken närvaro som maten tillagas.

Mitt namn är Arundhati och jag kommer ursprungligen från Tyskland. Jag är gift med Istvan sedan tre år tillbaka. Innan jag flyttade till Göteborg arbetade jag på en bank i tio års tid. Efter detta studerade jag socialt arbete och arbetade sedan på en Ur och Skur förskola.

Plate_03.jpg
31.jpg

Jag älskar också att resa och vara kreativ. För mig är det första gången jag arbetar i en restaurang, vilket jag trivs med och det känns som om vi utför ett värdefullt arbete. Alla våra kunder är mycket vänliga och trevliga och jag blir extra glad när maten och atmosfären hos Govindas uppskattas!

– Arundati delägare av “Govindas”.

11.jpg
Plate_01.jpg
bottom of page